Wat is een mistgenerator? Lokaalcentraal zoekt het uit!

Geplaatst door

Onlangs had ik een gesprek met een kennis over de vele winkeldiefstallen die tegenwoordig plaatsvinden. Aangezien ik een eigen winkel bezit, maakte ik mij nogal zorgen om deze ontwikkeling. Gelukkig krijg ik van deze kennis altijd goed advies, aangezien hij werkzaam is in de beveiligingsbranche. Hij vertelde mij dat ik om mijn zorgen te laten verdwijnen, absoluut een mistgenerator moet aanschaffen voor mijn winkel. Mijn eerste reactie was: ‘Wat? Mistgeneratoren, wat zijn dat?’. Gelukkig kon hij mij haarfijn uitleggen wat een mistgenerator is en wat de voordelen voor mij zouden zijn als ik dit aan zou schaffen voor mijn winkel.

Wat is het?

Een mistgenerator is een apparaat dat gekoppeld kan worden aan een alarmsysteem of handmatig geactiveerd kan worden. Als er een inbraak of een overval plaatsvindt kan een ruimte door dit apparaat binnen 10 seconden worden gevuld met mist. En het zicht is in de met mist gevulde ruimte maar 10 centimeter!

Waarom is het handig?

Het is waarschijnlijk duidelijk dat bij een overval deze mistgenerator voor genoeg paniek zal zorgen bij de inbreker dat hij of zij de winkel gelijk zal verlaten. Maar ook bij een overval zal dit apparaat absoluut van pas komen. Doordat je de mistgenerator handmatig kan activeren en al binnen 10 seconden de ruimte blank staat van de mist, is er genoeg tijd om zelf te vluchten uit de winkel en daarnaast ook nog de politie te bellen. Ook je eigen veiligheid is hier dus mee beschermd!

Waarom beter dan een ‘gewoon’ alarmsysteem?

Bij een gewoon alarmsysteem is de kans groot dat de inbreker op tijd weg is om aan de politie te ontsnappen. Dit is natuurlijk niet wat je wil, want een inbraak/overval brengt veel schade met zich mee. Hoe fijn zou het zijn als zo iemand gewoon gepakt kan worden en voor de schade kan opdraaien? Daarnaast kan een agressieve overvaller ook nog bij jou of je werknemers zowel fysieke als mentale schade toebrengen. Het is dus fijn als je hiertegen beschermd bent en je veiliger kunt voelen mocht zo’n situatie zich voordoen.

Aan het eind van het gesprek met deze kennis, was ik absoluut overtuigd. Een mistgenerator beschermt mijzelf, mijn werknemers en de winkel! Dus ben jij ook een winkel- of restauranteigenaar en maak jij je zorgen over de vele overvallen die tegenwoordig worden gepleegd? Neem dan even een kijkje op www.mistgenerator.nl en wie weet geeft de aanschaf van een mistgenerator je wat meer rust!