palletranden

Palletranden – beschermende opzetranden voor transport

Geplaatst door

Werk jij in de logistieke sector? In dat geval ben je vast en zeker al bekend met palletranden. Dit zijn handige opzetranden waardoor het transport van goederen op een veilige en verantwoorde manier zal plaatsvinden. Toch lijkt niet iedereen in de logistieke sector op de hoogte te zijn van de voordelen van palletranden. Daar moet naar mijn mening verandering in komen. Palletranden zijn namelijk niet alleen voor de veiligheid van de goederen die vervoert moeten worden. Deze beschermende opzetranden houden ook de werknemers veilig. Daarom ontdek je vandaag alle voordelen van opzetranden voor pallets.

Veelzijdig toepasbare opzetranden

Aangezien er veel verschillende goederen zijn die je binnen de logistieke sector kan vervoeren, zijn er ontzettend veel verschillende palletranden verkrijgbaar. Over het algemeen zorgen al die opzetranden ervoor dat de goederen van jouw klant zo optimaal mogelijk verpakt zijn. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om alle spullen te vervoeren van punt A naar punt B. Door middel van deze beschermende opzetranden wordt het transport een stuk veiliger, makkelijker en verloopt alles een stuk sneller. Dat zijn serieuze voordelen voor praktisch elke onderneming die werkzaam is in de logistiek sector.

Allerlei types palletranden

Palletranden komen voor in allerlei verschillende vormen en soorten. Over het algemeen zijn dit soort opzetranden gemaakt van hout. Uiteraard hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Pallets zijn immers vandaag de dag ook niet allemaal alleen nog maar van hout gemaakt. Daarom zijn er ook palletranden van kunststof of metaal te koop. Daarnaast is er nog een andere manier waarop de beschermende opzetranden van elkaar kunnen verschillen. Niet elk type palletrand is inklapbaar of tijdelijk. Het is mogelijk om je pallet door middel van palletranden eenvoudig om te toveren tot een goed beveiligde kist, compleet met deksel en al. Verder zijn er ook varianten van de opzetranden met draad die je gemakkelijk kunt inklappen.

Nog meer voordelen palletranden

Twijfel je nog steeds of die beschermende opzetranden wel de investering waard zijn? In dat geval zal ik nog een aantal voordelen van palletranden die ik maar al te graag met je wil delen. Zo zullen opzetranden niet altijd extra ruimte in beslag nemen. Door ze simpelweg los te halen of op te vouwen bespaar je eenvoudig ruimte. Ondanks de minimale ruimte die opzetranden innemen, zijn ze wel sterk en vormen wel degelijk een stevige verpakking voor de prijzige goederen die je moet vervoeren. Kortom, met beschermende opzetranden zal het transport altijd soepel en veilig verlopen!