trainingslocatie

Trainingslocatie: zo geef je een top training!

Geplaatst door

Als je een training gaat geven dan moet je aan veel denken. Trainen is echt een vak dat wordt helaas door sommigen nogal eens onderschat. Een training is namelijk niet iets vertellen en uitleggen en er dan maar van uitgaan dat iedereen het zo gaat doen als jij wil. Trainen is het inoefenen van vaardigheden, het aanleren van nieuwe gewoontes en dat is vaak erg lastig. Hiervoor heb je behoorlijk wat kennis nodig. Bij het opzetten van een training zijn je doelen, inhoud en werkvormen natuurlijk het belangrijkst. Maar onderschat ook niet de invloed van een juiste trainingslocatie. Ook hiermee kun je al veel winnen. Deelnemers aan een training leren het beste als ze ontspannen zijn en zich thuis voelen. Daar heeft een trainingslocatie grote invloed op. Dus ben je van plan een training te geven? Lees dan vooral even door voor wat bruikbare tips.

Doelen: dit wil je bereiken

Vaak geef je een training in opdracht van een opdrachtgever. Of je wilt zelf bepaalde zaken veranderen bij een groep mensen. Het is zaak om precies te formuleren wat je doel is in de training. Gaat het bijvoorbeeld om overdragen van nieuwe kennis? Of wil je iemand een nieuwe vaardigheid aanleren? Je kunt ook helemaal hoog inzetten door iemands gedrag te willen veranderen. Wat je ook wilt, je moet het doel helder formuleren om dat vervolgens op te splitsen in kleinere subdoelen. Hieronder kun je weer vaardigheden hangen. Bedenk wel dat je voor het aanleren van bijvoorbeeld één nieuwe vaardigheid zeker één dagdeel nodig hebt. Heb je je doelen geformuleerd dan kijk je uiteraard naar hoe je deze gaat aanleren. Dan kom je dus bij je werkvormen. Ga je alleen maar iets vertellen? Laat je deelnemers iets oefenen? Of geef je ze een opdracht mee? Alles kan als het maar aansluit bij je doel en vooral ook bij je doelgroep; de deelnemers.

Trainingslocatie: het sluitstuk

Heb je met veel bloed, zweet en tranen je training in elkaar gezet dan bedenk je je vaak nog dat je een trainingslocatie nodig hebt. Laat dit niet het sluitstuk zijn van je voorbereidingen. Een trainingslocatie is van wezenlijk belang. Neem echt de tijd om een geschikte ruimte te zoeken. Zet de eisen die je hebt op een rijtje en zoek naar een geschikte aanbieder. Trainingslocaties zijn divers en wisselend geschikt voor jouw specifieke training. Laat je dus goed informeren en overleg ook goed met de verhuurder. Met een degelijke voorbereiding staat niets een geslaagde training nog in de weg.