osprey backpacks

Een goede backpack voor een spannende reis

Geplaatst door

Er zijn allemaal dingen die ik voor het eerst ga doen. Voor het eerst in mijn leven ga ik een grote reis maken. Voor eerst buiten Europa op vakantie. Voor het eerst helemaal alleen. Wat ook nieuw voor me is, is dat ik ga backpacken. Mijn vakantie ziet er voor mijn gevoel normaal gesproken wat simpeler uit. Meestal ga ik met vrienden in de auto op vakantie naar een Europees land. We gaan dan naar een camping of we huren een huisje.

Tijd voor wat anders

Hoewel ik er erg van kan ontspannen en genieten, was ik toe aan iets nieuws. Iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Ik zocht uitdaging. Daarnaast kwam er nog bij dat geen van mijn vrienden vrij kon nemen als ik vakantie had. Dus bleef ik alleen over.

Waar begin je dan?

Dat is een goede vraag. Ik ben gaan zoeken naar wat ik nou eigenlijk nog echt wilde zien van de wereld. Ik kwam uit bij Australië. Een prachtig land met veel natuur en toch een westerse cultuur (je moet het niet te spannend maken voor jezelf). Als het goed bevalt, komt daarna wel een Aziatisch land aan de beurt. Qua land was ik er vrij snel uit.

Op de bonnefooi

Verder heb ik helemaal niets geregeld behalve de tickets. Terwijl ik dit opschrijf, besef ik me dat dat eigenlijk helemaal niet waar is. Ik heb namelijk echt geïnvesteerd in een goede tas. Ik heb veel research op internet gedaan en kwam uit bij Osprey backpacks. Een merk dat kwalitatief goed bekend stond. Ik neem al mijn persoonlijke spullen mee en wil niet het risico lopen dat de tas het niet kan houden.

Zelf vindt ik hem erg mooi. Ik heb de tas in de hoek van mijn slaapkamer neergezet. Elke keer als ik er langs loop, krijg ik een kriebel in mijn buik. Ik ben wel bang dat ik goed moet kijken wat ik wel en niet kan meenemen. Hoewel de tas erg groot is, is de ruimte niet oneindig te noemen (dat is overigens bij een koffer evenmin). Ik moet hem ook nog op mijn rug kunnen dragen zonder dat ik doormidden breek.

Lekker handig zo’n grote tas

Naast de grote backpack heb ik van hetzelfde merk ook een daypack aangeschaft in dezelfde kleuren. Dit maakt de dagtripjes een stuk aangenamer en kan ik toch al mijn waardevolle spullen (camera, telefoon, geld, paspoort, water) meenemen.
Heb je nog tips? Laat even een reactie achter