prince2 cursus

Hoe heb ik mij het afgelopen jaar verbeterd?

Geplaatst door

Iedereen heeft aan het begin bepaalde goede voornemens voor het komende jaar. Meestal staat afvallen op het lijstje of meer tijd besteden aan de vrije tijd. Echter gebeurt het al snel dat je na een aantal weken of aantal maanden toch weer in je oude patroon terugvalt. In deze blog bespreek ik hoe ik afgelopen jaar aan mijn goede voornemens heb gewerkt.

Gezonder gaan eten

Zoals bij velen stond gezond eten en een beetje afvallen ook op mijn lijstje dit jaar. Dit wilde ik onder andere gaat doen door meer groenten en fruit te gaan eten. Groenten en fruit bevatten immers veel mineralen en vitaminen. Zodoende is het belangrijk om deze in je dagelijkse routine binnen te krijgen. Dit heb ik gedaan door in de ochtend yoghurt te eten met aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Daarnaast had ik als snack voor in de middag dan wat mandarijnen of een appel meegenomen. Daarnaast probeerde ik met het avondeten 400 gram groenten binnen te krijgen Anders at ik na het avondeten als snack nog wat wortels of een paprika.

Meer gaan sporten

Om af te vallen kan je je natuurlijk volledig gaan focussen op eten, maar ik vond het ook belangrijk om meer te gaan sporten. Mijn conditie was de afgelopen jaren namelijk flink achteruitgegaan en ik begon dit te merken aan dagelijkse zaken. Zodoende probeerde ik minimaal 2 keer per week te gaan sporten. Ik moet zeggen dat dit de moeilijkste uitdaging was van dit jaar. Het is immers erg makkelijk om smoesjes te verzinnen hoe druk je het hebt om niet te hoeven sporten. Ik kan dus eerlijk zeggen dat minimaal 2 keer per week het niet elke week is geworden. Echter ben ik toch trots dat ik regelmatiger ben gaan sporten.

Meer geïnvesteerd in mijn carrière

Het naar je zin hebben bij je baan is natuurlijk erg belangrijk. Ik vind het echter ook belangrijk dat ik gewaardeerd worden binnen mijn baan. Zodoende vind ik het belangrijk om te blijven leren zodat je altijd van waarde bent voor je werkgever. Je kunt natuurlijk binnen een bedrijf diverse trainingen doen. Echter kan je dit ook in je privétijd doen. Zo kan je een prince2 cursus doen als je als projectmanager wilt gaan werken. Hierbij leer je de 7 aspecten die van belang zijn om een project tot een goed einde te kunnen brengen. Als een werkgever merkt dat je moeite doet om te blijven leren, zal diegene jou ook als werknemer meer gaan waarderen. Zodoende heb ik hier meer tijd en geld in geïnvesteerd.