Bedrijfsafval Rotterdam

Bedrijfsafval Rotterdam een groot probleem in de stad

Geplaatst door

Bedrijfsafval Rotterdam blijkt een groot probleem te zijn voor de mensen in de grote stad. Rotterdam is een groot bedrijventerrein waar veel mensen werken, en waar dus ook veel afval wordt geproduceerd. Niet al het afval wordt netjes opgeruimd, waardoor er veel overlast is. Is Rotterdam het nieuwe Napels van Europa?

Bedrijfsafval Rotterdam veroorzaakt een slechte naam

Niemand wil het nieuwe Napels van Europa zijn. Het heeft een slechte naam vanwege de troep en corrupte vuilnismannen die je afval alleen komen ophalen als je hen betaalt. Bedrijfsafval Rotterdam zorgt er momenteel ook voor dat vuilnismannen geen zin (of tijd) meer hebben om alle troep op te ruimen. Er is namelijk zoveel viezigheid, dat er niet meer tegenop te poetsen is.

Waar komt al het bedrijfsafval Rotterdam vandaan?

Maar waar komt al dat bedrijfsafval Rotterdam dan vandaan? En hoe komt het dat juist deze stad vervuilender is dan andere steden? Rotterdam is een van de grootste steden van Nederland en staat bekend om haar schitterende havens. Daar komt veel vracht op binnen, maar helaas ook veel afval. Doordat alle bedrijven opnieuw bevoorraad moeten worden, en dit allemaal vanuit de Rotterdamse havens binnenkomt, is dat ook de meest vervuilende plek. Er komen niet alleen bananenschillen op de grond terecht doordat de magazijnmedewerkers er één pikken en op de grond gooien, maar ook nog ander bedrijfsafval Rotterdam. Papier dat met de wind meegevoerd wordt op het stormachtige terrein tot pennen die door de gaatjes van de kratten door schuiven.

Hoe kan bedrijfsafval Rotterdam opgelost worden?

Dat bedrijfsafval Rotterdam een probleem is, moge dus wel duidelijk zijn. Maar hoe kan het worden opgelost? Hoe zorgen we ervoor dat ons geliefde Nederland, en het schitterende Rotterdam, niet de naam van het zuidelijke Napels overneemt? Eigenlijk is de oplossing heel simpel, en tweezijdig. Aan de ene kant moeten er meer vuilnismannen aangenomen worden. Er zijn te weinig vuilnismannen die dit vuile klusje kunnen klaren. Om die mensen aan te trekken kunnen ze bijvoorbeeld in gemeente Rotterdam meer betaald worden, omdat daar ook meer werk om handen is. Aan de andere kant moeten magazijnmedewerkers voorzichtiger omgaan met de inhoud van de pallets die ze vanuit de haven vervoeren. Als er minder bananenschillen, pennen en papier verloren gaan op de haven, komt er ook niet zoveel bedrijfsafval Rotterdam.

Zo draagt iedereen een steentje bij, en kunnen we met z’n allen werken aan een beter, schoner en leefbaarder Rotterdam (en Nederland).