Vergaderlocatie Amsterdam

Vergaderlocatie dat bijdraagt aan motivatie van jouw team?

Geplaatst door

Een vergaderlocatie die bijdraagt aan motivatie van jouw team? Zou dat kunnen? En heeft jouw team motivatie nodig om volgende stappen te ondernemen? Hier lees je over een aantal ideeën om de motivatie in jouw team terug te krijgen, met onder andere een vergaderlocatie.

Een externe vergaderlocatie voor motivatie

Een externe vergaderlocatie is niet het eerste waar iedereen aan denkt wanneer je op zoek bent naar motivatie voor een team. Misschien ben je zelf ook wel minder gemotiveerd om echt iets op te zoeken. Een externe vergaderlocatie kan enorm helpen bij het motiveren van je team. Het is namelijk een nieuwe ruimte, een nieuwe omgeving en dat leidt dus ook vaak naar nieuwe ideeën. Een externe vergaderlocatie zet iedereen even op een ander plekje. Door een dag ergens anders te gaan zitten zijn er vaak nieuwe inspiratiebronnen en komen er nieuwe ideeën op tafel. Misschien ook wel net dat ene idee dat het hele team motiveert om weer aan de slag te gaan. Een externe vergaderlocatie heeft nog veel meer voordelen. Zo wordt alles voor jou en je team verzorgt waardoor ook jij lekker kan genieten en daar ook motivatie uit kan putten.

Het geven van complimenten motiveert

Misschien is het wel een beetje cliché, maar het geven van complimenten helpt echt. Wanneer je een compliment geeft, waardeer je iets wat de ander doet. Dit zorgt ervoor dat die ander inziet dat wat hij/zij doet van belang is en dus gemotiveerd wordt om het nog eens zo te doen. We kunnen ons snel richten op iets dat fout gaat, maar wanneer wordt er op het goede gericht? Mocht dat heel erg ontbreken in je team, dan is het misschien verstandig om een dag door te brengen in een externe vergaderlocatie. Je kan dan goed een training “complimenten geven en ontvangen” verzorgen om de medewerkers hierin te activeren.

Brainstormsessie voor de juiste motivatie voor een project

Net een nieuw project gekregen die je moet uitvoeren, maar niemand van je team voelt ook maar de behoefte om te beginnen? Dan ontbreekt er vaak motivatie. Het is dan goed om erachter te komen waarom er geen motivatie is voor dit project. Dit kan je doen door in een vergaderlocatie bij elkaar te komen en alle demotiverende elementen van het project op tafel te leggen. Vervolgens ga je voor elk demotiverend element brainstormen om te bekijken hoe je dit kan gaan tackelen. Door als team in een externe vergaderlocatie te gaan zitten verhoog je de inspiratie. En uit die inspiratie komt de motivatie.