poortdeur

Poortdeur de toegang naar al je dromen?

Geplaatst door

Een poortdeur kan meer goed doen dan je je in eerste instantie kunt voorstellen. Want wat is een poortdeur eigenlijk? Waar gebruik je het voor en hoe kan het in hemelsnaam bijdragen aan geluk? Lees hier de mogelijkheden, misschien kan ik je op weg helpen.

Wat is een poortdeur?

De naam spreekt eigenlijk wel al voor zich. Een poortdeur is eigenlijk een combinatie van een poort en een deur. Maar een poort wordt vaak geassocieerd met iets wat open is, waar je transparant doorheen kunt lopen. Terwijl een deur echt een dicht object is. Een poortdeur is ook een dicht object, maar heeft toch de transparantie van een poort. Je kunt ‘m dicht doen, zodat je ongewenste mensen (of dieren of dingen) buiten kunt houden, maar zelf kun je er doorheen om je dromen te verwezenlijken.

Waar gebruik je een poortdeur voor?

Een poortdeur gebruik je om iets af te sluiten. Het gaat vaak samen met een omheining rondom bijvoorbeeld een tuin of erf. Het is iets persoonlijks, dus daar wil je niet al teveel onbekenden op hebben. Dus het is eigenlijk iets om aan te geven wat van jou is, en je eigen grenzen aan te geven. Daarbij kan het voor jezelf werken als een inspirerend middel. Erin is erin, en eruit is eruit. Voor zowel jezelf als voor anderen die binnen of buiten de deur staan.

Hoe draagt een poortdeur bij aan geluk?

Hiervoor leek het wel alsof je een poortdeur alleen gebruikt om jezelf af te schermen van de buitenwereld. Als een soort kasteeldeur die alleen open gaat met veel brute kracht. Maar zo ligt het natuurlijk niet. Je gebruikt een deur om juist iets binnen te laten. Wel alleen waar en wanneer jij dat wil, maar een deur is er wel om open te doen. Niet om dicht te laten.

Een poortdeur draagt bij aan geluk door mensen binnen te laten die je liefhebt. Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkiger zijn als ze veel sociale contacten hebben. Sterker nog: sterke sociale contacten zijn belangrijker voor je gezondheid dan bijvoorbeeld veel bewegen en goed eten. Het gaat erom dat je je gesteund voelt. Een sociale groep (ergens bij horen) is van cruciaal belang om gelukkig te zijn.

Als je dus je deur opent voor iemand die bij je op de koffie komt, tovert het direct een glimlach op je gezicht. Veel plezier met elkaar!