OSB plaat

Osb plaat kent vele toepassingen, ken jij ze ook al?

Geplaatst door

Iedereen kent Osb plaat, je weet misschien niet dat het zo heet, maar je kent het wel. Het zijn die handige platen die je gebruikt zodra je gaat verbouwen. Osb plaat is namelijk hartstikke handig en van (bijna) alle markten thuis. Je kunt met Osb plaat een vloertje leggen op je vliering, maar je kunt met deze veelzijdige platen ook een muurtje neerzetten om dit te betegelen of te behangen. Zo heb je dankzij Osb plaat een heel andere ruimte en dat voor maar weinig geld. Natuurlijk moet je van te voren goed kijken of je deze platen kunt gebruiken. Wanneer het gaat om een draagmuur of een veelbelopen vloer, dan is een andere oplossing misschien beter.

Osb plaat: van bijna alle markten thuis

Schreef ik hierboven nog dat je deze plaat beter niet kunt gebruiken als het om een draagconstructie gaat, moet ik mezelf nu al weer corrigeren. Als je de dikste plaat kiest (18 mm dik!) kan je deze plaat ook prima als basis voor een dragende constructie gebruiken. Maar wist je dat je de dunste Osb plaat ook kunt gebruiken om waardevolle, breekbare spullen te versturen? Je timmert er even een kistje van op de juiste maat en je weet zeker dat er onderweg niets gebeurt met je kostbare vaas of computer. Dat werkt veel beter dan een kartonnen doos.

Osb plaat is makkelijk te verwerken

Je moet er alleen even voor zorgen dat je de juiste zaag gebruikt. Want doordat het geperst materiaal is, kan het anders flink gaan splinteren. En dát wil je natuurlijk niet. Ook hebben veel van deze platen een mes en groef. Zeker wanneer je een vloer legt, is dat hartstikke handig. Hier kijk je natuurlijk wel evengoed naar de meest economische manier om de Osb plaat te gebruiken. Oftewel, je meet heel goed voor je bestelt. Zo hou je de minste reststukken over. Eigenlijk net alsof je laminaat legt, maar dan een paar keer groter.
OSB plaat

Osb plaat is makkelijk te bewerken

Je kunt Osb plaat gebruiken als ondergrond voor een te tegelen wandje. Ook kun je er gemakkelijk op behangen. Heb je de plaat als vloer gelegd op je vliering, dan hoeft er waarschijnlijk verder niets mee te gebeuren. Misschien even de gezaagde randen schuren, maar ook dat is helemaal niet moeilijk. Je ziet het, deze plaat is, in diverse formaten en diktes, geschikt voor allerlei toepassingen. Dat gaat je veel geld schelen met de volgende verbouwing!