buitenschilder

De beste buitenschilder vind je hier

Geplaatst door

Zomertijd: De beste tijd om de buitenboel te schilderen. Maar ook de beste tijd om te luieren. Zoek daarom een buitenschilder die het werk voor jou doet. Zo weet je zeker dat het goed gebeurd en dat je zelf lekker kunt genieten van een mooie zomer. Om je zoektocht wat te vergemakkelijken heb ik in dit blog een aantal tips op een rijtje gezet. Want de beste buitenschilder vind je hier!

Waarom eigenlijk?

Misschien vraag je je wel af waarom het buitenschilderwerk zo belangrijk is? Buitenschilderwerk beschermt je woning tegen allerlei weersomstandigheden in ons koude kikkerlandje. Denk je dat een simpele lik verf niet zo’n groot effect heeft? Dan heb je het goed mis. Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning. Het zorgt namelijk voor:

  • goede bescherming
  • mooie afwerking

Daarom kan je het beste een buitenschilder in dienst nemen die het werk goed voor je uitvoert. Dan krijg je echt waar voor je geld!

Waar vind je een goede buitenschilder?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel buitenschilders te vinden. Maar hoe vind je dan een goede? Typ buitenschilder op Google en je krijgt honderden dan wel duizenden websites. En natuurlijk kent je zwager ook nog een “mannetje”. Hoe vind je dan de beste buitenschilder? Het beste kan je gaan naar een website die een keurmerk hanteert. Zo weet je dat alle schilders op die website aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast heb je ook meteen meer overzicht in plaats van dat je een buitenschilder moet kiezen in een wirwar van buitenschilders. Ten derde kan je klantenreviews lezen op zo’n website. Zo weet je al snel welke klanten tevreden waren over hun buitenschilder. Dat is vaak een garantie voor kwaliteit.

Wat kost het?

Wat kost een buitenschilder eigenlijk? Dat is een vraag met geen eenduidig antwoord. Dat hangt natuurlijk heel erg af van wat er geschilderd moet worden. Wat voor soort woning heb je? Een appartement, een woonhuis of een bungalow misschien? Wat is de huidige staat van het schilderwerk? Heb je het regelmatig bijgehouden of heeft het zwaar achterstallig onderhoud? En dan is het natuurlijk ook afhankelijk van het uurtarief van de buitenschilder zelf. Zo kan je op dit soort websites kijken naar de diverse schilders en hun uurtarieven. Dan neem je contact op met de buitenschilder naar keuze en laat je een offerte opmaken. Het beste is om contact op te nemen met 2 of 3 buitenschilders en dan de offertes te vergelijken. Zo maak je een goed onderbouwde keuze.