lokaalcentraal.nl

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een SD-kaart?

 

Een SD kaart is in vele opzichten een nuttig accessoire. Als je een camera of een smartphone hebt, is het belangrijk dat je er een hebt om je  gegevens op te slaan. Hoe kies je nu een geheugenkaart die aan jouw verwachtingen voldoet? We vertellen je er hier meer over.

Een SD-kaart kiezen op basis van de capaciteit

Een SD-kaart is een accessoire voor gegevensopslag dat kan worden gebruikt in verschillende apparaten, afhankelijk van de behoefte. Technici bieden namelijk een breed assortiment aan geheugenkaarten op de markt aan. Als zodanig, zal je de volgende vinden:

De SDHC-kaart is de kaart die het meest op de markt is. Het is meer dan genoeg om dagelijkse gegevens in je smartphone op te slaan. De SDXC-kaart is handig wanneer je veel gegevens moet opslaan. Over het algemeen wordt dit type SD kaart gebruikt in Samsung smartphones van hoge kwaliteit.

Kiezen voor een SD-kaart op basis van de leessnelheid

In het algemeen heeft de SD-kaart getallen van 2 tot 10 die de leessnelheid karakteriseren: dit is ook bekend als de theoretische maximale snelheid die door de SDHC- of SDXC-kaart wordt ondersteund. Als je van plan bent een geheugenkaart in je camera of smartphone te gebruiken, is het vaak aan te raden een klasse 6 SD-kaart te kiezen. Het biedt een normale snelheid, zodat je jouw bestanden zonder moeite kunt kopiëren en plakken. Als je echter bijvoorbeeld HD-video's in realtime wilt opnemen, kan je het beste kiezen voor een klasse 10 SD-kaart om de afspeelsnelheid te optimaliseren.

Een kaart kiezen op basis van de prijs

Er zijn verschillende geheugenkaarten op de markt en de prijs hangt af van de capaciteit die je wenst, het merk en de afspeelsnelheid. Hoe meer opslagcapaciteit de SD-kaart heeft, des te hoger zal de prijs zijn. Daarnaast moet je bij de aankoop rekening houden met je behoeften op dit moment en je behoeften op lange termijn. Als je echter een geheugenkaart van goede kwaliteit wilt hebben, moet je rekenen op ten minste 15 euro. Als je een SD-kaart met een grote opslagcapaciteit wilt, moet je rekenen op 120 euro. Kies dus niet voor een te goedkope geheugenkaart, want die kan na een tijdje niet meer werken.

Mobiele versie afsluiten