lokaalcentraal.nl

De drie mooiste regio’s die je waarschijnlijk nog nooit hebt bezocht

Er is zoveel op de wereld wat je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Als je een beetje avontuurlijk bent, wakkert dit een vuurtje in je aan. Je wil dit zien, en zoveel mogelijk ook! Dit is best logisch, want er zijn simpelweg nog zoveel leuke plekjes op deze mooie aardbol. In deze blog vind je drie van de mooiste steden die je waarschijnlijk nog nooit hebt bezocht. 

Antalya

Antalya is de bestemming voor stranden, zomer, en zon in Turkije. 

Maar, er zijn zoveel meer dingen te doen in Antalya. Plan een bezoek aan een van de beroemde oude gebouwen van Antalya, zoals het Romeinse Theater van Aspendos, of bezoek de attracties in een van de leuke pret- of waterparken of ervaar whitewater rafting in een vallei. Het is helemaal aan jou wat je wil doen, de keuze is reuze. Turkije is een zeer divers land met een zeer rijke geschiedenis. Sommige van de vroegste culturen zijn ontstaan in het land dat het huidige Turkije vormt. Het moderne Turkije is een verzuilde staat die overwegend islamitisch is. Je zult merken dat Turkije behoorlijk verwesterd is. Veel mensen drinken alcohol en mensen kleden en gedragen zich naar Westerse mode. Dat geldt echter niet voor iedereen en je zult ook veel plaatsen vinden waar conservatieve waarden meer te vinden zijn en bijvoorbeeld geen alcohol wordt geserveerd vanwege de islamitische gebruiken. Boek je vliegtickets Antalya snel, want het is een populaire bestemming!

Riga

Met zijn smalle geplaveide straatjes, kleurrijke pleinen en middeleeuwse gebouwen zit de oude binnenstad van Riga vol architecturale schatten. De stad telt meer dan 500 gebouwen die verschillende bouwstijlen weerspiegelen, waaronder gotiek, barok, modernisme en art nouveau, en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Meer dan een derde van alle gebouwen in Riga zijn voorbeelden van art nouveau-architectuur en de stad staat bekend als de stad met de mooiste collectie art nouveau-gebouwen van Europa. 

Asturië

De regio Asturië in Noord-Spanje is zeker een van de meest onderschatte delen van dit normaliter zeer toeristische land. Voor bezoekers van buiten Spanje is de meest waarschijnlijke reden voor een bezoek de Camino, die door het Asturische platteland loopt. In het algemeen is het een paradijs voor natuurliefhebbers. Het platteland is vol met pittoreske stadjes en prachtige meren. Deze regio produceert overigens maar liefst 50 soorten kaas, een hemel voor de Nederlander!

 

Mobiele versie afsluiten